هندوانه کوهی یا شپله یا کاپاریس که در روستای قره اغاج با نام " داغ قارپوزی "معروف است.بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی ، خاصیت ضد نفخ ، تحریک و تقویت کبد و ضد عفونی کردن کلیه از جمله خواص داروئی هندوانه کوهی است. درطب سنتی ایران قسمت های مختلف کاپاریس به عنوانداروی محرک کبدی ودرمان تصلبشرائین ، کاهش نفخ ، ضـدرومـاتـیـسم و بــه عـنـوان یـک مدر (دیورتیک ) مورد استفاده قرار می گیرد . درمطالعات جدیداثر مفید آن در بهبود هیستری و حالات عصبی تأیید گردیده است .
تمامی قسمتهای گیاه کاپاریس مانند میوه ، ریشه ، پوست ، برگ ، غنچه و ساقه گیاه قابل استفاده است میوه وغنچه آن برای تهیه انواع چاشنی های غذایی مانند ترشی ، شور وسس مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه به مزه کاپاریس (شبیه به خردل فلفلی) بسیار مورد توجه است . اما ریشه ، برگ ، ساقه و پوست گیاه مصارف دارویی دارد .محصول این گیاه از اواخر خرداد ماه به بار می نشیند و از محصول آن برای تهیه ترشی استفاده می شود.